STRUČNI KADAR

Treneri

trener-predrag-234x300-1 Predrag Stojković
diplomirani trener sportskog plesa

07.07.2008. godine diplomirao je sportski ples na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i tako postao prvi diplomirani trener sportskog plesa u Srbiji.
U plesnom klubu SPIN Predrag radi sa svim plesnim kategorijama latinoameričke i standardne plesove.

Autor je plesnog programa „Igrati, pevati, stvarati plesom“ koji je od 2007. godine uvršten u akreditovane programe Republičkog Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Plesnu karijeru započeo je 1984. godine.
Kao takmičar osvajač je mnogih šampionskih i vicešampionskih titula na domaćim i stranim turnirima, a posebno se izdvaja dvostruka titula šampiona države u latino američkim i standardnim plesovima 1996. godine u seniorskoj kategoriji. Godine 1990.  sa grupom entuzijasta osniva plesni klub „SPIN“.

Osim trenerske karijere 1997. godine  postaje i predsednik Plesnog Saveza Jugoslavije.
Kao trener imao je mnogo uspeha, a posebno se izdvaja da je sa svojim parovima osvojio preko deset titula državnih prvaka i u latino i u standardnim plesovima.
U kategoriji latino show dance  osvojio je  sa juniorskim parom titulu svetskog prvaka 2006 godine u Austriji, a sa seniorskim parom dva puta treće mesto na svetskom prvenstvu 2007. i 2008. godine takođe u Austriji.

trener-vlada-234x300-1

Vladimir Subotički

operativni trener sportskog plesa

Rođen 03.05.1976. godine u Beogradu. Kao takmičar, sportskim plesom se bavi od 1992 godine u plesnom klubu Spin iz Beograda gde i 2004 godine završava svoju plesnu karijeru u najvišoj plesnoj „A“ kategoriji. Do 2004 godine osvojio je mnoštvo medalja sa kvalifikacionih domaćih i međunarodnih turnira kao i dve bronzane medalje sa Državnih prvenstava u kategoriji 10 plesova i u kategoriji standardnih plesova. Takođe je osvajač i zlatne medalje na državnom prvenstvu u SHOW dance latino plesovima 2002 godine. Od međunarodnih medalja najvrednije pomena su srebrna medalja sa međunarodnog Open Takmičenja u Slovačkoj u Latinoameričkim plesovima i srebrna medalja u Makedoniji na IDSF Open turniru 2003 godine. Sa partnerkom Gordanom Mišković bio je član reprezentacije Srbije i Crne Gore, a kasnije i Srbije.

Uporedo sa takmičarskom karijerom, posvetio se i trenerskom poslu, tako da je još od 1996 godine započeo sa radom u plesnom klubu Spin sa decom pionirske kategorije. Po završetku plesne karijere radi u istoimenom klubu kao trener i sportski direktor kluba.

Godine 2006. završava školovanje za Instruktora – trenera sportskog plesa pri Udruženju plesnih voditelja i trenera Srbije a godine 2012.  postaje Potpredsednik plesnog kluba kluba Spin i započinje školovanje pri Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Niš.

U 2015. godini polaže sudijski ispit i dobija „C“ domaću sudijsku licencu i od tada je redovan sudija na svim kvalifikacionim plesnim turnirima.

U Nišu, 2016. godine, pri strukovnim studijama na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja dobio je zvanje operativni trener sportskog plesa.

Saradnici kluba

Omnium rerum mensura homo – čovek je mera svih stvari

SLAVOLJUB UZUNOVIĆ
Asistent na predmetu ples  fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu. Objavio je nekoliko stručnih i naučnih radova iz oblasti plesa. Autor je udžbenika « Društveni ples » , dugogodišnji igrač i trener  folklora u ansamblu ORO pri studentskom kulturnom centru u Nišu. Saradnik PK „SPIN“ u oblasiti fizičke pripreme plesača i specifične veze između narodnih igara i sportskog plesa.

PREDRAG VUKOVIĆ – PEĐOLINO
Studirao književnost, novinarstvo i višu školu za vaspitače u Beogradu. Godine 1976. i 1977. boravi u studiju za klovnove Džanga Edvardsa u Holandiji. 1987. osniva putujuće pozorište „Kofer Teatar“ sa kojim nastupa u zemljama bivše Jugoslavije i u najvećim gradovima Evrope.

1990 godine na televiziji „Studio B“ vodi dečiji program. Autor je koncepta „Teenege TV“ kroz koji su prošli mnogi tinejdžeri od kojih su neki danas poznati novinari.

Danas je slobodni umetnik sa sopstvenom pozorišnom, video i TV produkcijom pod nazivom KIDS ALTERNIRIVE.

Jedan je od autora tekstova igara dečijeg plesnog programa „Igrati,Pevati,Stvarati Plesom“.